Athletes

Zhodnocení letní sezóny 2023

By 
Jan Ján
January 23, 2022

Letošní letní sezóny ukázala, že práce manažera umí být jak zábavná, tak frustrující. Vstupovali jsme do sezóny s jasným plánem závodů a vysokými ambicemi dostat naše atlety na vrcholné akce skrz ranking, což znamená zajistit jim starty na závodech co možná nejvyšší kategorie. Ne všechno se podařilo, jak jsme si před sezónou přáli, ale přesto můžeme být na výsledky našich atletů pyšní.

Největšího úspěchu naší skupiny dosáhl Matěj Krsek, který tak navázal na vynikající halovou sezónu. Matěj si dokázal udržet konzistentní formu během celé sezóny (SB: 45.62), která ale správně vygradovala na Mistrovství světa v Budapešeti, kde dosáhl s mixovou štafetou 4x400m historického bronzu. Matěj tvrdě pracuje a je plný elánu a nadšení z jeho nedávných úspěchů.  Věříme, že má ještě velký prostor k dalšímu zlepšení a my se tak těšíme na další sezónu.

400 metrů
Zdroj: Getty Images

Při zakládání Body Solution Team jsme chtěli vsadit na mladé atlety a pomoci jim v jejich růstu. Kromě Matěje jsme tak začali spolupracovat se dvěma největšími talenty české atletiky Lurdes Gloria Manuel a Jakubem Dudychou. Oba dva letos na Mistrovství Evropy do 20 let ukázali svůj nesporný talent, když si oba přivezli domů zlatou medaili.


Stejně jako samotná medaile je důležité i masivní posunutí osobních rekordů. Lurdes si zlepšila své maximum na MČR v Táboře na trati 400m z 53.19 na 51.23. Jakub poskočil z 1:48.58 na 1:45.84. Tento čas dokázal mimo jiné předvést až na úplný závěr letošní sezóny na meetingu v Záhřebu a ukázal, že je to opravdový závodník, který umí velké závody.

Foto: Ivana Roháčková

Pevně věříme, že zaběhnuté osobáky a postavení ve světovém rankingu pomůže oběma v příští sezóně se kvalifikovat na kvalitní evropské meetingy a posunout se na pozice zajišťující účast na vrcholných evropských nebo světových akcích.

Po povedené halové sezóně se Jan Friš nejprve pěkně prezentoval vítězstvím mezi silničáři specialisty na trati 10km v Českých Budějovicích a následně se mu podařilo zvítězit na bronzovém meetingu v řecké Chanii na trati 1500m. Následně si Honza posouval své sezónní maximum až na 3:39.90 z německého Dessau, ale bohužel tyto výkony nestačily na kvalifikování se na MS v Budapešti.

Smolařem sezóny se stal Jan Veleba, který běhal téměř všechny závody buď proti větru, nebo v chladu. Přesto se mu podařilo pošesté v kariéře zvítězit na Mistrovství České republiky a nakonec uzavřel sezónu se SB 10.27 ze slovenského meetingu P-T-S.

Zdroj: ČTK, Autor: Svoboda Jaroslav

Jako na houpačce prožil sezónu oštěpař Martin Konečný, který vstoupil do sezóny neuspokojivým výkonem 73 metrů z Jižní Afriky. Následně ale přehodil v Olomouci 80 metrů, což do konce sezóny zůstal jeho nejlepší výkon v tomto roce. Za zmínku ještě stojí jeho povedené přestavení na mítinku Zlatá tretra, ze kterého si odvezl skvělé třetí místo.

Sezónu plnou zranění si užil Jan Jirka, který začal velmi dobře na extralize v Plzni časem 20.59. Bohužel ho ale při dalších závodech trápilo několik zranění a s tím spojená klesající forma. Honza nakonec ukončil sezónu předčasně a nezúčastnil se již ani MČR v Táboře.

Nepříliš spokojená s letošní sezónou bude i Helena Jiranová, která absolvovala 13 závodů na 100m překážek. Všechny časy se pohybovali okolo 13.30 až 13.50 a žádný ne a ne uletět. Na MČR v Táboře sice zvítězila a jednalo se o povedený závod, bohužel protivítr 2.3 m/s zabránil, aby dosáhla lepší času než 13.29.

Body Solution Team udělal v této sezóně další krok kupředu a naši atleti byli vidět nejenom v České republice, ale hlavně na zahraničních závodech. Úspěchy Matěje, Lurdes a Jakuba jsou obrovskými přísliby do budoucna a my se těšíme, že jim můžeme pomáhat i v příští sezóně.







READY TO team?

Do you want our athletes to compete on your meeting? Do you want to be part of BST? Or do you have any questions to us? Let us know!

CONTACT US