Athletes

Spring season training camps

By 
Lucia Vadlejch
May 13, 2022

Příprava na venkovní sezónu je zdárně u konce a naši atleti se těší na nadcházející závody, které pro většinu domácí špičky začínají tradičně nejvyšší domácí soutěží – extraligou. Letošní první kolo se uskuteční v Ostravě v neděli 15. května. Honza Jirka se představí o něco později na Castiglione mítinku v italském Grossetu, který se uskuteční 22. května.

Jak se povedla letošní jarní příprava?

Honza Jirka absolvoval 5ti týdenní soustředění na ostrově Tenerife, kde se připravuje většina české i evropské špičky. Společně s trenérem zapracovali hlavně na rychlostní vytrvalosti. Honza ze soustředění odcházel dobře naladěn a s pocitem, že zvládli odtrénovat dokonce ve vyšší kvalitě, než měli naplánováno. Závěr přípravy se bude odehrávat v Praze.

 

Helena Jiranová si po halové sezoně moc neodpočinula. Hned po návratu z HMS se vydala na 14ti denní tréninkový kemp na ostrov Gran Canaria, kde se společně s trenérem Šedinou zaměřili na techniku překážek a rychlostní vytrvalost. V polovině dubna ještě odletěli na týden na ostrov Lanzarote do oblíbeného areálu La Santa a tam už pilovali zejména rychlost na překážkách. Začátek sezony je v plánu v Ostravě na extralize.

 

Marek Bahník začátek přípravy odtrénoval v Brně, kde s trenérem Sváťou Tonem udělali kondiční základ a těžkou posilovnu. Následně se přesunuli do Portugalska, kde se již zaměřili na samotnou výšku a pilování techniky. Závěr proběhl opět v Brně, kde se ladí na první závody – extraligu v Ostravě.

 

Matěj Krsek po vynechané halové sezoně má za sebou povedenou přípravu a těší se na závodění. V přípravě začal spolupracovat s dalším trenérem Ladislavem Lálou, který mu do přípravy vložil nový náhled nejen na strukturu tréninku, ale také na techniku běhu. Tréninkové kempy absolvoval v Nymburku a pak ve Španělsku.

READY TO team?

Do you want our athletes to compete on your meeting? Do you want to be part of BST? Or do you have any questions to us? Let us know!

CONTACT US