Athletes

First indoor season is behind us

By 
Jan Ján
January 23, 2022

První halová sezóna byla pro Body Solution Team příjemnou zkušeností. Do zimy jsme jako nováčci na scéně šli s pokorou, odhodláním a nadšením. 

Naším cílem pro halu bylo nabízet manažerské služby nejvýše pro 5 lidí a rozkoukat se, jak to v atletickém světě chodí. Prioritou bylo zajistit pro naše závodníky start na předních evropských mítincích a pomoci jim sbírat potřebné body do světového žebříčku IAAF. 

V halové sezoně se nejvíce dařilo Heleně Jiranové, která si hned v úvodu sezóny vylepšila osobní rekord a splnila nominační kritéria na halové mistrovství světa. Na Czech Indoor Gala dokázala zvítězit v čase 8,03s, čímž se zařadila na druhé místo českých historickém tabulek. Dále se představila na silver mítinku v Düsseldorfu, kde v kvalitní konkurenci obsadila 6. místo. Na následném domácím šampionátu vybojovala titul mistryně ČR. Bohužel těsně před odletem na vrcholnou akci Helča onemocněla. I přes veškerou snahu našeho týmu z Body Solution Clinic jí však zdravotní problémy vzaly mnoho sil a na šampionát v Bělehradě vypadla v rozběhu. 

Jan Jirka odstartoval do sezóny skvěle a hned na prvním závodě v Jablonci si vylepšil osobní maximum na 60m na 6,79s. Následně se Honza představil na trati 200m v rámci mítinku Czech Indoor Gala, kde se mu závod bohužel příliš nepovedl. Obsadil 4 příčku a ani s výsledným časem nebyl spokojený. V druhé polovině halové sezóny Honza laboroval s bolestmi zad a ty ho následně vyřadily ze zbylých závodů. 

I Barbora Šplechtnová se v úvodu sezony představila ve výborné formě. Na Strahově si zaběhla osobní rekord na 150m a vše vypadalo slibně. Bohužel se následně Barča začala závodně trochu trápit. Ke konci sezóny jsme u ní s radostí sledovali rostoucí formu, ale všechny naděje na úspěšnou halovou sezónu ukončilo zranění zadního stehenního svalu během rozcvičení na MČR. 

Čtvrtkař Matěj Krsek halovou sezonu vynechal a připravuje se na venkovní sezonu, kde bude obhajovat loňský titul mistra ČR. 

Rádi bychom na závěr poděkovali všem atletům, členům našeho realizačního týmu a všem, kteří nám halovou sezónu pomáhali. A teď už se chystáme a plánujeme letní sezónu, ve které nás čeká jak světové, tak evropské mistrovství. A my bychom byli rádi u obou z nich!  

READY TO team?

Do you want our athletes to compete on your meeting? Do you want to be part of BST? Or do you have any questions to us? Let us know!

CONTACT US